Eskens Benelux nv

Eskens Benelux nv

Over ons

Eskens Benelux is gevestigd in Mechelen en treedt op als agent voor een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. Met onze verkoop- en technische afdeling begeleiden wij voor onze klanten het aankoopproces van de machine, helpen wij bij de organisatie van de installatie en ingebruikname, en verzorgen de dienst naverkoop. Hiervoor beschikken we over een lokaal onderdelenmagazijn, en ervaren techniekers die ingezet worden voor preventieve onderhoudsbeurten, up-to-date brengen van oude machines en spoedherstellingen bij technische problemen.
De fabrikanten die wij vertegenwoordigen zijn:
WILLY A. BACHOFEN AG
Een Zwitserse machinefabrikant die vooral gekend is voor de DYNO-MILL maalmachines en de TURBULA mengers.
TURBULA mengers zijn toestellen om droge producten onderling of droge producten en vloeistoffen snel en efficiënt homogeen, te mengen in een gesloten container. Vooral de Turbula T2 is zeer gekend als efficiënte labo-menger.
DYNO-MILL maalmolens zijn machines voor het dispergeren en verkleinen van deeltjes in een vloeistof. Ze kunnen worden ingezet in een proces van vat naar vat of in een recirculatie-proces in één vat of silo. Deze machines worden vaak gebruikt bij de productie van verven, coatings en inkten, maar ook bij de productie van vaccins, voor het openbreken van celwanden van algen of bij de productie van grondverbeteraars of fungicide.
Voor deze fabrikant is Eskens naast agent ook de 100% service partner

GEBRÜDER LÖDIGE MASCHINENBAU GmbH
Dit bedrijf uit Paderborn produceert vooral horizontale mengers in al zijn mogelijk varianten. Mengers voor batch processen of voor continu processen, met dubbele wand voor koeling of verwarming, met ingebouwde high shear mixers, voorzien van speciale coatings en aangepaste toevoer of uitloop. Machines voor diverse processen zoals mengen, drogen, granuleren of coaten, maar ook als reactor of single pot solutions. Zij maken labo-mengers van 2 liter tot continu mengers tot 55.000 liter, en al hun machines zijn aangepast aan de specificaties van de klant.

WILHELM NIEMANN GmbH
In het Duitse Melle bouwt deze fabrikant de beste Kreis-dissolvers ter wereld. Robuuste en betrouwbare mengers voor het dispergeren van poeders in water of een chemische vloeistof. Ook butterfly dissolvers producten met een zeer hoge viscositeit, en basket mill maalmachines behoren tot hun gamma.
Ook voor deze fabrikant is Eskens agent en 100% service partner

RHEWUM GmbH
Rhewum is een Duits fabrikant van zeefmachines. Ze produceren een aantal basis-types die aangepast worden aan de aard van het te zeven product en de volumes die de klant wenst te verwerken. Rhewum is vooral gespecialiseerd in het zeven en classificeren van fijne tot half-fijne bulkgoederen in grote volumes. Hiervoor gebruiken ze schuin opgestelde machines waarvan de behuizing statisch is … enkel het zeefdoek wordt in beweging gebracht waardoor er geen dynamische krachten op het gebouw worden overgedragen. Bij hun horizontale zeven kunnen tot 12 fracties in één run bekomen worden.

MÜLLER DRUMTEC
Müller Drumtec maakt net als Müller Processing deel uit van de Müller group. Zij maken vooral roestvrij stalen vaten, kleppen en trechters in verschillende formaten en modellen. Door de aard van hun producten richeten ze zich vooral op de farmaceutische industrie, de cosmetica- en voedingsindustrie en de fijne chemie.
MÜLLER PROCESSING
Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hefkolommen, industriële cGMP wasmachines en transportsystemen voor de farmaceutische sector.

D.W.RENZMANN
Deze Duitse fabrikant maakt twee types machines:
 Wasinstallaties voor 200 liter vaten en grote productiekuipen
 Destillatie-units voor het hergebruiken van de was-solvents
Voor deze fabrikant is Eskens naast agent ook een 100% service partner

WEBER Waagenbau & Wägeelektronik GmbH
Weber is een Duits familiebedrijf dat afzakmachines en big bag vulsystemen bouwt. Zij werken voor verschillende grote Duits chemieconcerns maar hebben ook machine sop maat van een KMO.

MOUNT PACKAGING
Dit Engelse bedrijf maakt afvulinstallaties voor vloeistoffen, verven, inkten. Zij zijn erg flexiebel in hun productsamenstelling en kunnen zowel kleine afvulmodiules als volledig geautomatiseerde afvullijnen ontwerpen en produceren.

Gemarkeerd product

Nieuws

Neem contact met ons op

Scroll naar top