AERZEN – Performance³

Beschrijving

AERZEN – Performance³

Aerzen energiezuinig beluchten

Energiezuinige beluchten verlaagt exploitatiekost

Het grootste deel van het energieverbruik van een waterzuivering gaat naar de beluchting van de bekkens.

Met de huidige kostprijs van energie en in het kader van duurzaam werken schreeuwt men op alle markten naar energiezuinige oplossingen. Voor waterzuiveringen is dit niet anders. Aerzen biedt daarom – aanvullend op de Delta Hybrid – voor de grotere debieten een oplossing die 30% minder energie verbruikt dan de gewone rootsblower. De beide types “Delta Blowers” zijn prijsgunstig en daardoor uitermate geschikt voor toepassingen met relatief weinig draaiuren of waar de investeringskost primeert op het energetische rendement.

Permanent magneet motor
De “Aerzen Turbo Blower Generation 5” haalt haar hoge rendement door de inbouw van een compacte permanentmagneetmotor met veel hogere rendementen dan de klassieke asynchrone motor (tot 98%). Hiermee is ook de tandwielkast overbodig. Deze directe koppeling van de impeller op de motoras en ook het gebruik van luchtlagers draagt ook bij tot een lagere energieconsumptie. Tevens wordt hierdoor het geluid met 5 tot 8 dB verlaagt en is het onderhoud beperkter. Ze wordt geleverd als een compleet pakket met aanzuig en afblaasdemper, geluiddempende omkasting, motor en sturing. Ze vindt vooral toepassingen bij middelgrote en grote debieten (> 6.000 m³/h). Ze wordt geleverd in het bereik van 4.000 m³/h tot 13.200 m³/h en met maximale verschildrukken van 1000 mbar.

Complete gamma
Voor de kleinere en middelgrote debieten is er de “Delta Hybrid”, eveneens de zuinigste in haar soort. Deze riemaangedreven blower is in opbouw een synergie tussen een lobben blower en een schroefcompressor: het is een blower met een complexere schroevende lob. Hiermee krijgt men een grotere efficiëntie dan met een pure lobben blower en kan ze zowel overdruk als vacuüm leveren.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top