Lysair slaat de brug tussen veiligheid, betrouwbaarheid en hoog rendement

Beschrijving

Lysair slaat de brug tussen veiligheid, betrouwbaarheid en hoog rendement

Met het oog op een efficiënt en kostenbewust milieubeheer biedt Lysair een breed aanbod aan industriële oplossingen, waaronder kwalitatief hoogstaande installaties voor het ontstoffen van verschillende industriële processen. Het bedrijf uit Sint-Baafs-Vijve zorgt daarbij niet alleen voor het ontwerp en de productie van de installaties, maar neemt dankzij het eigen team specialisten ook de implementatie, de opleiding en de opvolging bij de klant voor haar rekening.

Drie entiteiten
Lysair kan bogen op tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en bouwen van technieken bestemd voor milieubehoud. De onderneming startte in de jaren 1970 met het ontwikkelen en toepassen van mechanische oplossingen die initieel in de regio werden geïmplementeerd, onder meer in de toen bloeiende textiel- en vlasindustrie. Maar ook de producenten van spaanderplaten, isolatiematerialen, chemische toepassingen, gieterijen, de energiewereld enz wisten de doeltreffende installaties voor onder meer ontstoffing en pneumatisch tarnsport naar waarde te schatten. Door de jaren heen ontwikkelde Lysair zich gestaag tot de onderneming die ze vandaag is en alom bekend staat als dé specialist in technologisch hoogstaande installaties voor industriële ontstoffing, pneumatisch transport en rookgaswassing. In de jaren 1990 nam het bedrijf Konodi over, waarmee een tweede activiteit werd opgezet in de vorm van het op maat bouwen van machines, transport- en robotinstallaties voor het intern manipuleren van stukgoederen en automatisering op logistiek vlak. Na de eeuwwisseling kwam er nog een derde peiler bij met Nordland die zich specialiseert in koelinstallaties met onder meer koeltorens en dry coolers.

Onderbouwd advies
De bedrijfsfilosofie van Lysair stoelt op een doorgedreven wil om adequate oplossingen te bieden die vertrekken vanuit de noden en wensen van de klant. “Met onze ervaring als vertrekpunt willen we de klant al van bij de eerste contacten degelijk onderbouwd advies geven om samen tot een perfect passende realisatie te komen in een van onze vakgebieden”, vertelt Alex Vanwolleghem, Sales Manager en Director van Lysair NV. “Door onze jarenlange activiteiten in de industrie doet wel eens het gerucht de ronde dat wij enkel grote installaties voor onze rekening nemen, maar niets is minder waar. Ook voor kleinschaliger toepassingen kunnen bedrijven zoals schrijnwerkers of houtbewerkers bij ons terecht. Het onvoorwaardelijk doortrekken van de lijn van hoogkwalitatieve oplossingen vanuit de industriële wereld laat ons toe om ook voor onze andere klanten machines te bouwen die aan de hoogste eisen voldoen. En dat geldt niet alleen op vlak van efficiëntie en duurzaamheid, maar evenzeer inzake beveiliging op de werkvloer.

De voorschriften van de nieuwe ATEX-reglementering voor apparaten en systemen op plaatsen waar ontploffingsgevaar aanwezig kan zijn, kennen voor ons geen geheimen. Als VCA-gecertificeerde onderneming dragen we in alle omstandigheden veiligheid hoog in het vaandel.”

Van A tot Z
Lysair biedt een waaier van producten die gaat van leidingwerk en kanaalwerk in staal, roestvrij of gegalvaniseerd staal over ventilatoren en verschillende soorten filters tot wassers voor natte en droge toepassingen, sluizen, enz. “Onze sterkte ligt in het brede aanbod met zowel afzonderlijke componenten, deelinstallaties als volledige installaties voor ontstoffing van de afzuigpunten tot en met de opslag van het gefilterde materiaal. Wij staan niet alleen borg voor een hoog rendement van de installatie, maar ook voor betrouwbaarheid. Lysair beschikt bijvoorbeeld over een afdeling die instaat voor het ontwerpen, bouwen en toepassen van elektrische sturingen. Bekabeling, kastenbouw, programmering en sturing met PLC of PC gebeurt allemaal in eigen beheer. Bovendien zorgen onze gespecialiseerde en ervaren medewerkers ook voor de opstart, het onderhoud van de installaties en de opleiding van de klant. Kortom: bij Lysair kan de klant rekenen op een behandeling ‘van A tot Z’.

Vernieuwende oplossingen
Voor Lysair is het zeer belangrijk de ervaring en vakkennis in eigen huis te hebben om de beste oplossing te zoeken, zowel op luchttechnisch, mechanisch, elektrisch als besturingsvlak, wat resulteert in installaties met een hoog rendement en een lange levensduur. “Alles samen resulteert dat in steeds vernieuwende producten die vanuit onze engineering worden ontwikkeld met het oog op rendement. Onze installaties zijn niet alleen duurzaam en betrouwbaar, maar ook rendabel, want vooral dat is voor onze klant van primordiaal belang. Enkele voorbeelden daarvan zijn de hoog rendement ventilatoren, aangedreven door varieerbare frequentiebesturing en de zelfreinigende filters die volcontinu werken en volledig explosieveilig zijn uitgevoerd. We streven energiematig naar de beste oplossing en ontwikkelen machines met het oog op het ideale verbruik. Een typisch voorbeeld hiervan is de installatie met regelbare ventilatie, waarbij het debiet wordt geregeld in functie van het aantal machines dat op de ontstoffing is aangesloten. Het streven naar hoogrenderende oplossingen met een zo laag mogelijk verbruik maakt dat Lysair ook op ergonomisch en milieuvlak een voortrekkersrol op zich neemt.”

Flexibiliteit in service
Niet alleen in de eigen ontwerpbureaus en ateliers zijn vakbekwame medewerkers dag na dag aan de slag, Lysair beschikt ook over een eigen team van ervaren monteurs die de installatie bij de klant volgens de regels van de kunst bouwen zodat alles snel en doelgericht kan worden opgestart. “De onderdelen worden in zo groot mogelijke delen naar de werf getransporteerd, rekening houdend met de inplantings-mogelijkheden bij de klant om maximaal voorbereid een zo snel mogelijke interventie uit te voeren. De opstart van de installatie kan, indien de klant dat wenst, ook door onze specialisten uitgevoerd of begeleid worden. Vanzelfsprekend nemen onze eigen diensten ook het onderhoud voor hun rekening. Samen met het vakmanschap staan de flexibiliteit en continue beschikbaarheid van onze techniekers garant voor snelle interventies zodat het productieproces van de klant optimaal rendabel blijft. Ook de zin voor een perfecte service na verkoop hebben we vanuit onze ervaring in de grootindustrie meegekregen.”

Van klein tot groot
Lysair heeft de afgelopen decennia in verschillende sectoren mooie referenties gerealiseerd. Zoals eerder aangegeven gaat het niet alleen om grote projecten, maar evenzeer om relatief kleinere installaties waar hoge kwaliteitseisen, veiligheid, betrouwbaarheid en een uitstekende service steeds belangrijker worden.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top