20 - 21 November 2024

Antwerp expo

Seminaries

Solids houdt uw kennis op peil

Wie aan de top wil blijven, moet bijleren. Solids biedt een uitgebreid programma aan om uw kennis up-to-date te houden. Profiteer van talloze tips en tricks om uw bedrijf een boost te geven met het advies van gerenommeerde sprekers en specialisten. Zij schaven ook uw kennis bij over de laatste trends. Kies uit een zorgvuldig samengesteld seminarieprogramma en schrijf u in voor uw favoriete seminaries.

Woensdag 16 november

Diversey

10u30 – 11u20

Hein Timmerman, EHEDG & Diversey
Reinigingstechnieken voor een droge productie

J-Tec

11u20 – 11u50

Johan Roels, J-Tec
Snelheid van droge reiniging in food factory handling dry materials

13u30 – 14u00

Ben Van Tichelen, ATHEX Industrial Suppliers
Statische aarding van bulk- en tankwagens

Indien statische elektriciteit zich opbouwt op procesapparatuur, kan de energie-inhoud van een statische ontlading de oorzaak zijn van brand en/of explosies in ATEX omgevingen. Het aarden van voorwerpen en onderdelen vermindert de opbouw van elektrostatische ladingen, en voorkomt dus ook het potentieel gevaar. Het verladen van vrachtwagens in brand- en explosiegevaarlijke ATEX omgevingen brengt eveneens de nodige risico’s met zich mee op vlak van statische elektriciteit. Tijdens deze presentatie licht ATHEX de goede praktijk toe, op basis van richtlijnen en normen, die als doel heeft de risico’s in te perken.

14u00 – 15u00

Jeanne Desconclois & Johan Verdeyen, Endress+Hauser
Kwaliteit verbeteren en kosten besparen kan eenvoudig

Endress brengt “peace of mind” door de kwaliteit van uw product te waarborgen, energie te besparen , en de logistiek te vereenvoudigen
Dit door middel van eenvoudig implementeerbare online meetsystemen en een geautomatiseerd documentatie beheer.
De voordracht toont dit aan door middel van praktische voorbeelden.

adinex

15u15 – 15u45

Frederik Norman, Adinex
Veilig werken met brandbare solventen 

Aan de hand van een aantal experimenten worden de brand- en explosierisico’s bij het gebruik van solventen toegelicht.

Donderdag 17 november

11u00 – 11u30

Thomas Eules, Daxner
Fully automated solutions for the production of baking and spice mixtures

The seminar will deal with the description of a real plant for a company producing spice mixes. Daxner will explain the different production areas of the plant and what customers have to bear in mind when installing such a system.

11u45 – 12u15

Frederik Blancke, Uptimise
Meer
productiewinst door gericht tunen van draaisluizen en wisselkleppen

 

Het betreft een concrete case waarbij aangetoond wordt hoe het gericht reviseren van draaisluizen of wisselkleppen in bulktransport een belangrijke vermindering in milieubelasting en een verhoging van productiewinst oplevert.

Sacchi

13u30 – 14u00

Massimiliano Sacchi, F.lli Sacchi
Robotics: the future of powder handling technology

Solids dosing, handling, filling technology has reached maturity in terms of technical solution. The traditional material handling systems show their limits due to changing market demands such as flexibility, quick change over and ability to adapt to different supply sources and packaging. Recently consolidated robotics systems replicate the human work by using industrial articulated robots. These high tech systems deliver the advantages of human like flexibility beside typical machine capacity in terms of speed, accuracy and reliability. Innovative robotic solutions are real and are revolutionizing the powder recipe preparation, micro ingredient dosing and bag filling.

Silbloxx

14u15 – 14u45

Tom Demuynck Silbloxx
Digitalization on Sales and production process | Silo’s made easy

Easy of doing business met Silbloxx. Via de online configurator wordt het configureren en bestellen van silo’s een gemak.

Door het automatisch berekenen van offerte, levertermijn en technische tekening kan je makkelijk en snel je silo bestellen, incorporeren in uw 3D pakket en opvolgen van de productie status.

De vernieuwde productiehal zorgt dat alle data zichtbaar en beschikbaar gemaakt wordt. Hiermee volg je uw order in detail op in een realtime overzicht van het productieprocess.
Eenmaal aangekomen helpen digitale assemblage instructies u in het opbouwen van een volledig silo complex.

Om zo toe te dragen aan onze visie van een circulaire economie door en met standaard, modulaire en herbruikbare componenten voor innovatieve opslag product.

Munters Belgium nv

15u00 – 15u30

André van Zutphen, Munters
Energie-efficiëntie van processen

Vocht is een bekend probleem voor veel bedrijven. Het kan zorgen voor klontering van droge stoffen, bacteriegroei in gekoelde productieruimtes of instabiliteit van een sproeidroog proces. Door efficiënt te ontvochtigen voorkom je stilstand en zelfs bacteriegroei. Tijdens deze lezing gaat André ook dieper in op onderwerpen zoals energiebesparing bij sproeidrogers en hoe de juiste ontvochtiging oplossing de efficiëntie van jouw proces kan verhogen.

Ook interesse om nog een (niet commercieel) seminarie te geven tijdens Solids?

Scroll naar top